5 πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ

Καλησπέρα φίλες μου! Μέρες έχω να γράψω κάτι..
Όλες μας έχουμε κάνε κάποια τραγικά λαθάκια στι μακιγιάζ γιατί καμία μας δεν γεννήθηκε ειδική! Σε αυτό το ποστ θα δούμε κάποια από αυτά τα λάθη.. γιαν θυμούνται οι παλιές (και να γελάνε :Ρ) και να μαθαίνουν οι νέες! Ας ξεκινήσουμε :)


1.Υπερβολική κάλυψη
Το make up – μάσκα κάνει, πραγματικά, το πρόσωπο να δείχνει πολύ άσχημο. Διαλέξτε make up σε μια απόχρωση όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό σας χρώμα και με ελαφριά υφή, ώστε να απλώνεται στο πρόσωπο ομοιόμορφα (θυμηθείτε να το «σβήνετε» μέχρι τον λαιμό, ώστε να μην κάνει μια αντιαισθητική γραμμή στο σαγόνι). Αν το δέρμα σας έχει κάποιο πρόβλημα, η λύση δεν είναι να το «πνίγετε» κάτω από στρώσεις make up, γιατί τότε ακριβώς το πρόβλημα τονίζεται εντονότερα (και έιναι κάτι που δεν θέλουμε)

2.Πολλά χρώματα! 
Σκιές, eyeliner, ρουζ και έντονο κραγιόν… μήπως μαζεύτηκαν πολλά πάνω στο πρόσωπό σας; Το να βάφεστε υπερβολικά –ειδικά τις πρωινές ώρες- δε σας κολακεύει. Θυμηθείτε το βασικό κανόνα που λέει «αν βάψουμε έντονα τα μάτια μας, αφήνουμε σχεδόν γυμνά τα χείλη, ενώ αν φορέσουμε ένα έντονο κραγιόν, μακιγιάρουμε διακριτικά τα μάτια μας».

3.Έντονο περίγραμμα χειλιών
Δεν είναι ωραίο να διακρίνεται η γραμμή του μολυβιού από το κραγιόν . Αν επιμένετε να χρησιμοποιείτε μολύβι χειλιών, διαλέξτε κάποιο ουδέτερο που να ταιριάζει στο χρώμα των χειλιών σας και φροντίστε ώστε το κραγιόν σας να είναι στην ίδια απόχρωση. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές το μολύβι δεν είναι απαραίτητο. 

4.Λάθος μακιγιάζ σε λάθος περίσταση 
Το να αντιγράφουμε το μακιγιάζ που βλέπουμε στα περιοδικά μόδας δεν είναι και πολύ σοφή κίνηση. Πίσω από αυτές τις φωτογραφίσεις βρίσκονται επαγγελματίες που μπορούν εύκολα να βγάλουν ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. Εσείς πάλι, αν πηγαίνετε στη δουλειά σας φορώντας ένα απλό φόρεμα ή τζιν, δεν χρειάζεται να αντιγράψετε το μακιγιάζ «vamp» που είδατε σε κάποιο editorial –αρκεστείτε σε κάτι πιο καθημερινό και διακριτικό.  

5.Κακή εφαρμογή
Διαλέξτε καλής ποιότητας προϊόντα και απλώστε τα σωστά. Έτσι, θα αποφύγετε δυσάρεστα αποτελέσματα –όπως για παράδειγμα, ρουζ που απλώθηκε ακριβώς πάνω στα μήλα και παραπέμπει σε «μακιγιάζ κλόουν» ή κραγιόν που δεν απλώνεται ομοιόμορφα και δείχνει τα χείλη «σκασμένα».  

Αυτό ήταν το σημερινό ποστ! Σίγουρα βέβαια έχουμε κάνει κι άλλα χειρότερα (πχ πολύ παχύ φρύδι). Θα περιμένω κι από εσας να μου πείτε κι άλλα λάθη που μπορεί να έχετε κάνει!
Μέχρι το επόμενο ποστ..σας φιλώ :**



D.K
  

Σχόλια